Bilaketa

Pasarteak (16)

• Ganadu tratua II: kanalean ala begira
    .... Begira (begiz soilik ikusita, pisua kalkulatu), arraldeka, gutxi egiten zuten. Begirako tratuan normalea...
    Media: Bideoaren ikonoa
  • Harraldeko arrantza: "txangarrak" eta "sare-amarrak"
    ...ak" eta "sare-amarrak" estimatzen ziren gehiago. "Arraldian" (haitzetan) "barbarak" harrapatzen ziren. Bar...
  • "Apuilla-apuillaka" jolasa
    ...brikako atze hortan. Orduan fabrika ez zala, jun, arraldea jun, ta hantxe lapa jana, lapa batzuk jan ta, d...
    Media: Bideoaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Herriko kirolariak
    ... Ez, haren semia, eta gero pelotan, berriz, hemen Arralde, Jose Maria Arralde eta Iñaxio Altuna. A: Manuel Mikeletien semia...., Fidel. Eta gero beste bat, hori... Fernando Lizarralde: Eta "Morroi"? G: "Morroi" kriaua zan, Bergarar...
    Media: Audioaren ikonoa Audioaren ikonoa
  • Patrizio Etxeberria eta Arralde taxilaria
    ...izio Etxeberria Arantzazun harrapatu zuen gerrak. Arralde taxilariak eraman zuen Legazpira bueltan. Gerora...taxilariak eraman zuen Legazpira bueltan. Gerora, Arraldek heriotza-zigorra jaso zuen. Patriziok atera zue...Kurtze Baltzen kotxia geratu zan eta… -(…) G-Ha Arraldek ekarri xuan. - Baiña noz? G- Han euela, konb... noz? G- Han euela, konbentuan. Gero konbentutik Arraldek eruan xuan etxera, Legazpira. -Eta ze euen, bi...
  • Anaia Santanderren harrapatu zuten
    ...deosera joatekoak zirela, anaia Juane eta Oñatiko Arralde taxista etorri ziren. Gizonok borrokan jarraitze...anaiak, eta beste txofer bat oñatiarra, e... zea, Arralde, eta... - Gero taxista ibili zana? - Bai, taxi... - Gero taxista ibili zana? - Bai, taxistia zan Arralde. Eta, Juanek esan otsan e "Goazen arrebakin bate...ik ha barkua zan ya Burdeosea goiazen handik. Eta Arraldek: "Ez. Lutxau in bihar xuau /bixuau/ oinddio, et...
  • Olagarroak
    ...zan da. -Baiña zeuen sasoian bazeuan ohitturarik Arraldera edo joan eta... -Ez, ez euan. Ez, horrenbeste...
  • Zarautz eta Getaria bitarteari Arraldea deitzen zaio
    Zarauztikan Getariarako guztiari Arralde deitzen zaio. Aitanetxe parekoari Arralde txiki deitzen zaio. Lehen bidea barrurago zihoan...
  • Harategiaren inguruko kontuak: ganadua hiltzea eta banaketa
    ...t txahala zeon, ta nun, ta zenbat txahala, zenbat arraldekua, gutxi gorabehera zenbat, dana patentao. Geo,...
  • Ganadua hil ostean gibela baserritarrentzat
    ...ía, e? Handikan, ra!, harateira jun, ta hainbeste arralde. Beruana kendu, ta. Arraldia bakizu, bost kilo da. Bai, ba. Ba, hogeita hama...o da. Bai, ba. Ba, hogeita hamar o hogeita zortzi arralde. Bueno, oain, preziyua hainbestia zan, taka-taka...

Emaitzak: 16 | Orriak: 1 2