Bermeo (Bizkaia)

Herri-laguntzak kanpotarrentzat orduan ere

Herri-laguntzak kanpotarrentzat orduan ere Ez dute inoiz herriaren laguntzarik izan. Lehen ere ijitoentzat eta kanpotarrentzat izaten ei ziren. Behin jertse bat tokatu zitzaion zozketan eta ez zioten eman txukun jantzita zegoelako.

Transkripzioa

-Bai laguntziñuek iñondik be ez du okin e, iñondik-iñondik-iñondik bez. Bermion eitxen’zan da laguntziñuek haurreri jente otorrikueri txe ordun be, jitanuri txe haulakuri. Ze gero, gauez eoten’zan die amen eskolak, e fraillek eta imindxe, abadak eta imitze’zan dauie; ta han Sanjurjon, eoten’zan die gaueko eskolak, ta dxun itxen’zan nai hara eskolara be. Han baten urten dozten, gabonatako bueltan, ta haulan gauzek e errifeten’zan dauie ta, neuri urten jerse batek; kendu in dxoztien, ez doztien emon, nik arpidxe garbi te e onaiélez e garbi txe, arpidxe garbitxute ta erropa desentikaz, ba ez doztien emon, beiñauek tausela hori emon da. Klaro, gure izekok be dxosten dxakin dxauelez, etzin dxosten’zan du guk dana,dana, haulan.

Egilea(k): Nagore Fernandez