Euskal Herrian Euskaraz-en sorrera eta hasierako ekintzak Bergaran

Euskal Herrian Euskaraz-en sorrera eta hasierako ekintzak Bergaran Euskal Herrian Euskaraz taldearen sorrera 1979an. Donostialdean `Txillardegi´k izan zuen pisu handia. Debagoiena garrantzitsua izan zen. Bergaran talde handia batu zen: Anaje Narbaiza, Iñaki Etxaniz, Jose Angel Mikeo, Josu Okina... Taldearen irudia Arrasateko taldeko Xabier Zubizarreta `Txiron´ek sortu zuen. Ekintza bezala, Seminarioko horman panel bat jarri zuten eta bertan adierazten zuten herriko zer denda edo eragilek egiten zuen zerbait euskaraz, gaztelaniaz edo bietara. Gogoan du Nafarroako taldeko Sagrario Aleman atxilotu zutenean, EHEn irudiarekin "pintada"k egin zituztela.