Zenbat urterekin ikasi zuen ogibidea eta noiz hasi zen bere kontura lanean

Eusebio 14 urterekin hasi zen Osintxun beharrean. Perratokia 1934 inguruan ipini zuen Zapatarikonean.

Transkripzioa

Noiz sortu ziñuen Zapatarikuan perratokixa? Ori ba el año treintai... Ori sortuko zan treintaikuatruan, ogetamalauan. Eta hor bazeuan beste bat be, Mujika Mugertzakua. Arek errero itten zeban, gurpillak eta burdixendako erroberak... Eta llantak burdixendako, ezta? Baitta, ori eitten zeban. Zu ez za gogoratzen gure aittak eta aittajunak, Unzuetanekuak, eitten zebenian errementari? Zuen aittaitta ezautu naban nik, bai; aitta be bai, aitta asko. Baiña orrek errementari itten zeben bakarrik, perratzen ez zeben itten.

Egilea(k): Iñaki Arana