Berastegi (Gipuzkoa)

Beste gaiztakeria bat

Beste gaiztakeria bat <p>Beste mutil batekin zihoala, lurrean topatu zuten tresna astun bat zuhaitzean gora igo zuten.</p>

Beste mutil batekin zihoala, lurrean topatu zuten tresna astun bat zuhaitzean gora igo zuten.

Transkripzioa

- Han baserri egondu nintzenen, taberna hasi berri berria ta pixka bat, hoi fabrika hasi baiño lehenagoko kontuak esan dizut orain esango dizutenak ta han Meaka baserrie zan, han mutil bat zegon morroi ta ni aldameneko baserrin, ni ere ezerrez, ez morroi ta ez neskame, ez, lana. Tabernetik etxea gindoazela biok alkarrekin arriada, oso traste txarra, lurra harrotzen ibiltzen dana katxarro zahar bat, ta ba al dakizu zer egin gendun harek eta nik: intxaur arbolen gora igo hue, pentsatu ze ittekook gaittuen. Ze talentue, batez, batez, bueno, baiño...
- Gustora, halaxe, bueno, komerik.

Egilea(k): Josu Diaz de Otalora