Berastegi (Gipuzkoa)

Garoak ebakitzen

Garoak ebakitzen <p>Baserriko lan egin zituen fabrikan hasi aurretik kontatzen du. Garoak nola ebakitzen zituzten kontatzen du.</p>

Transkripzioa

- Ordun´e baserrin´e lan asko izaten zan, laie, laie joten zanen, laye lurre jiratzea, sei gizonezko jarri ta zotala jira-jira-jira ta gero zuloa zaborra bota, zaborra botatzen mutil koskorra, ni hantxe zaborra bota. Garoa Berastegin, garoa, denak kalekuk zien, garoa ebakitzen zan ta fabriken hoi fabriken hasi baiño lehenao gaiñea garoa ebakitzera.
Goizen jun, pattar pixka batekin edan ta illuntzeko hola garolekura sega bizkarrean hartuta, ta eun guztin mendin lanen, holako…
- Hemen baserriak danak bueno kale inguruan ez eta garo sailak mendian egongo ziran.
- Bai, hori ba, ta gu libre xamar geundenean esaten zin: “Hi, zera, etorri al hitzake garoa?” ta bueno batera joan bestera joan ta bestera joan ta bueno, beti hola.

Egilea(k): Josu Diaz de Otalora