Berastegi (Gipuzkoa)

Bizitzan zehar egindako lanak

Bizitzan zehar egindako lanak <p>43 urtean ibili zen lanean papeleran. Bizimodu txarra, baina osasun ona izan du. Oraingo bizimoduarekiko zeinen desberdina zen hura.</p>

Transkripzioa

- Berrogei ta hiru urte papeleran atera gabe. [...beharra dago] , berrogei ta hiru urte, hoi barrun atera gabe ta obran egin nittunak. Bai, ta fabrikan berriz jira, buf! Bueno dena hola, bizimodue, bizimodue txarra eman degu, baiño osasun ona ta oain hirurogeita hamazapi urte ta nik esaten, askotan, oain esaten det: “Zea aitona, yogur bat!”. “Kadukatua dao”, “kadukatue?”, bueno bueno.
- Harrapatu izan bagendu kadukatue zegola ta Jexus Maria. Aurretiken lan asko egin gendun […], pixkat basoan´e bai, edozein gauzetan, lan guztitan…

Egilea(k): Josu Diaz de Otalora