Beasain (Gipuzkoa)

Euskararen egoera gerra ostean

Euskararen egoera gerra ostean Hizkuntzaren egoera gerra ondorengo urteetan. "Hablar en cristiano". Umeen artean ere, baserrikoei irainak; etab.

Transkripzioa

- K: Eta gaiñea´re hori baiño okerrago euskeraz´e igual juten ziñen denda batea eta kastillanan bat baldin bazeon, “Hablar en cristiano” esaten zizun. Eta, jo, guk kristonak armatzen giñuzten.
- I: Eta Beasainmendiko umek eskolaa eta kalle Santa Mariko erdaldun ume nazkagarrik “Casero burro no vale un duro ni media…”… nola huan?
- K: “Ni una peseta”.
- I: “Casero burro no vale un duro ni una peseta ni medio duro”. Beasainmenditio zetozen, eskolaa zetozen umei.
- K: Gu baserritarrak defenditzen beti.
- I: Onbre, eske ala giñutzean ta!