Basauri (Bizkaia)

Hiketan Bakion

Hika hitz egiten Bakion ikasi zuen eta Bakioko senideekin hitz egiten zuen gehien. Euskaraz gazteleraz baino hobeto moldatzen zirela kontatzen du.

Transkripzioa

- Zuk hiketan hik egiten dozu ezta? - Ba, ba, ba. - Ta hori non ikisi dozu ba? - Bakixon. - Bakixon egiten da hori? - Bai, bai. - Bai e? - Bai. - Pentse dot ezetz e. - Ez, ez, ez, ez. Hangoa da, hangua ta igual San Migelen bere zeuzer, bai, hiketan hik bai, zuk eta nik edo. - Hori egiten da orduen hiketan hik... - Bai, bai. Bai, bai. Seguro además e. - Hango baserrikoak eta... - Baserriek eta herrikoak. - Bai, e? - Bai. Orain, bueno, herrixen orain kanpotarrak egongo da hor asko baie, bertakuak'e bertakoak danak dakiz euskeraz e. - Bai. - Bakixokoak e. - Ta egiten daube? - Bai. - Bai? - Bai, bai, bai, bai. - Lehengusu batzu dekodaz han eta euskeraz, erderaz baiño hobeto. - Bai e? - Bai, bai. Bai, bai. - Pasaten dana han, uda partien ta... - Bat orain Bermeora joan da bizitzen, bueno, tailler bat in bihar han berak eta... bai. Domektan eta, badakizu, nik domeketan esaten dot. - Bai, bai, bai. - Nik domekia. - Holan esaten da hemen. - E? - Honek dio... Ba, etortzen da Bakixora, joe, erderaz behin'e bota, euskeraz.

Egilea(k):