Bardoze (Lapurdi)

Bardoze herria, zabal-zabala

Bardoze herria, zabal-zabala Lau auzogune nagusi kontatzen ziren lehenengo denboran: 'Ibarre', 'Sarrada', 'Legarre' eta 'Leguine'. Ez badaki zehazki non ziren muga zuzenak, Léoniek dio gaur egun azken bi hauek 'Lambert' eta 'les Tisserands' auzoek ordezkatu dituztela.

- Badira kartier aunitz ez? Hemen... Zabala da, ez? "Bardos"...
- Bai, "oui, oui, oui, oui".
- Zenbat kartier...?
- "Y'a quatre quartiers, au moins. Y'a... 'Ibarre', 'Sarrada'... 'quart'... 'quartier des Tisserands'... Y'a 'Legarre' et 'Leguine'... je sais pas au juste, entre ces deux... On dit le 'quartier de Lambert', mais c'est peut-être un quartier... 'Les'... 'Les Tisserands' aussi, on dit... on dit... maintenant. Oh, c'est très vaste eh, au moins !"

Egilea(k): Peio Dibon-Elissiry