Baliarrain (Gipuzkoa)

Baliarraindik Herniora Bidanitik barrena

Baliarraindik Herniora Bidanitik barrena <p>Behin aitarekin Herniora igo zen oinez, Legorretatik barrena Santutxora, handik Bidanira eta gero gora, Hernion meza entzutera. Soldadu izatetik etorri ondoren ere igo zen Herniora.</p>

- Ordun Herniyoa-ta’re juten ziñaten, o zuek Herniyoa ta [hala] ez?
- Hernioa?
- Bai.
- Bai. Nik e… ez dakit hamabi-hamalau urte nittula aitte zanakin-ta jun nitzen, Baliarraindik oiñez. Ta hemen Legorretatik gora iyo, hortik ateatzen giñen, zea, Santutxoa, ta Santutxotik Bidania jun, Bidanin meza entzun ta gero handik Hernioa. Ta buelta. Bai. Behin behintzat bai ta gero… gero, soldaduskatik etorri ta gero, bai, berriz´e. Hiru-lau aldiz izan naiz. Baten Iturrioztik Asteasuko han… handik jun giñen, han, han kotxea utzi ta. Beste lagun batekin jun nitzen handik. Ta bestetan behetik, Bidanitik, gaiñantzen, oiñez jun ezkeo.

Egilea(k): Alaitz Urkizu Elizetxea