Azpeitia (Gipuzkoa)

Bertsolariak ahots indartsua; emakumerik ez plazetan

Bertsolariak ahots indartsua; emakumerik ez plazetan <p>Lehen bertsolariek ez zuten mikrofonorik izaten, Azpeitiko udaletxeko balkoian kantatzen zuten. Ahots indartsua izaten zuten oraingoen aldean. Bertsolari ona izan arren, <em>Txapel</em>ek ez omen zuen horren eztarri sendoa. Emakumeak ez ziren bertsotan aritzen, baina <em>Pello Errota</em>ren alaba bertsolaria zela esaten omen zuten. Gaizki ikusia zegoen orduan emakumeak bertsotan edo trikitiarekin aritzea.</p>

Tamaina:

Lehen bertsolariek ez zuten mikrofonorik izaten, Azpeitiko udaletxeko balkoian kantatzen zuten. Ahots indartsua izaten zuten oraingoen aldean. Bertsolari ona izan arren, Txapelek ez omen zuen horren eztarri sendoa. Emakumeak ez ziren bertsotan aritzen, baina Pello Errotaren alaba bertsolaria zela esaten omen zuten. Gaizki ikusia zegoen orduan emakumeak bertsotan edo trikitiarekin aritzea.