Orduko janariak eta amaren postreak
Hizlaria(k):
Alberdi Aldalur, Mari
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan AZP-092-022 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Gabonetan denak elkartzeko ohitura zuten, bestela ez zuten egun jakinik. Gabonetan, ordea, neskame eta morroi joandakoak-eta etxera bueltatzen ziren. Gainera, turroia ekartzen zuten eta gustura egoten ziren. Horrelako egunetan zer jaten zuten kontatzen du. Ama esnezko postreak egiten zen ona, ahizko pastelak eta torradak esaterako.Ez zuten goserik pasa beraiek. Baserrian beti izaten zen babarruna eta patata behintzat; luxurik gabe, baina goserik ere ez. Txerria ere hiltzen zuten, eta ardikia, berriz, urte guztian izaten zuten.
- Proiektua: Euskal Herriko Ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Eli Agirre
- Data: 2012(e)ko ekainaren 18a
- Iraupena: 0:02:15
- Erref: AZP-092/022
- Kodifikatzailea: Eli Agirre
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa , Erlijioa » Ohiturak eta bizimodua » Eliza giroko ospakizunak » Gabonak
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!