Azpeitia (Gipuzkoa)

Neskak ezin tabernan sartu

Neskak ezin tabernan sartu Bikoteak ez ziren joaten tabernara jatera, neskek debekatuta baitzeukaten tabernan sartzea.

Bikoteak ez ziren joaten tabernara jatera, neskek debekatuta baitzeukaten tabernan sartzea.

Transkripzioa

- Orduko neska-laguntzek eta nobio... Nobiotan hasteko garai hoik eta, tabernan ikusiko zittuzun makiña.
- Bai, makiña bai, enee, makiña bai.
- Diferentia izango zan.
- Bai, bai, bai, eske tabernatan ta ez zan oain bezela zea iten e? Egoten zien, baiña taberna gaiña ez zeben uzten sartzen apaizek eta ordun neskaik'e tabernan. Gero hasi zan e? Baiña afaldu eta bazkaldu parejeik ez.
- Ez zan juten parejaik?
- Ez, ez zan juten, ez, ez zan juten.
- Eta tabernan normalen tente ala jarrita?
- Han jarrita. Jaten?
- Eta bestela, tragok hartzen.
- Bai, tente, tente, bai, bai, beno, sillak'e bazeden, eta danetatik, sillak'e bai te tente're asko, tente're asko, jai goizetan tente asko. Bai, halaxe.