Azpeitia (Gipuzkoa)

'Pirenaica' irratsaioa ezkutuan entzuten

'Pirenaica' irratsaioa ezkutuan entzuten <p>Andorratik <em>Pirenaica</em> irratsaioa ematen zuten, eta Euskadiko albisteei buruzkoa izaten zen. Guardia zibilen batek hura entzuten harrapatuz gero, kuartelera eramaten zuten jendea, eta han egurra eman. I&ntilde;akiren anaia eraman zuten batean.</p>

Tamaina:

Andorratik Pirenaica irratsaioa ematen zuten, eta Euskadiko albisteei buruzkoa izaten zen. Guardia zibilen batek hura entzuten harrapatuz gero, kuartelera eramaten zuten jendea, eta han egurra eman. Iñakiren anaia eraman zuten batean.

Transkripzioa

- "Andorra la Vieja"... Hayek ematen zituen, ba, Euskadiko gorabeherak eta... Baiño guardia zibillen batek eo aitzen bazun ordun kontuk.
- Ze iten zeben ba?
- Zea!?
- Fuera?
- Fuera! Zu kuartelea. Ni ez niñuen behin’e eman, baiño hori bai!
- Anaye?
- Geo, egurre.
- Ta harrapatzen bazizuen aitzen hori?
- Zein?
- Etxien radiyue obserbatzen bazuen, zu “Pirenaica” o holaku aitzen ai ziñela... Jolin!
- Ordun ixkutuen aitu ber hori’re?
- (Hiztuna 1) Politikuk, partik ematen zituen ta.
- Harek ematen zitun hemengo politikunak. Garai hartan igesi junda zaurenak. Monzon ta hoyek Frantziyen bizi zien ta.

Egilea(k): Ainitze Oruesagasti (Badihardugu Euskara Elkartea)