Sagardoa nola egin
Hizlaria(k):
Bastida, Manuel
Etxean dolarea zeukaten. Lehenengo sagarra bertan jotzen zuten, gero behera erortzean tina batean estutu eta horrela egiten zuten sagardoa. Ondoren barriketan jartzen zuten, gero handik botiletara pasatzeko.
- Proiektua: Dialektologia-EHU
- Elkarrizketatzailea(k): Ana Bastida
- Data: 1992(e)ko urtarrilaren 01a
- Iraupena: 0:00:33
- Erref: AZP-008/003
- Kodifikatzailea: Aitziber Otegi
- Emalea: Koldo Zuazo
- Gaia(k): Baserria » Baserriko lanak » Baratzea eta soroa
Transkripzioa
- Sagardue're asko iten zan. Geuk etxien sagardo asko iten gendun. Etxien genduken tolarie sagarrak eta zea eiteko... Lelengo, matxakan sagarra jo, ta geo, behera eroitzen zan. Beheyen ixtutu, ba, zea baten... tiñe baten, ta geo, sagardue ein ta barrikatan ipiñi. Geo, barrikak pixkat zea iten zienien, danak botillatan sartu. Batzuten, goxue ta "earra ziok hontxe ta... sartuko al deu ez al deu... Ba, bazpare sartu eingo diau".
Egilea(k): Ainitze Oruesagasti (Badihardugu Euskara Elkartea)
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!