Auzoko bidea Madariagaraino bakarrik; telefonoa ere bertan

Auzoko bidea Madariagaraino bakarrik; telefonoa ere bertan <p>Mediku gehienek izango zuten kotxea garai batean, baina baserrietaraino ezin joan, biderik ez zegoen eta. Orduan Madariagaraino bakarrik zegoen bidea. Telefonoa ere hantxe bakarrik zegoen.</p>

- Medikuk automobilla gehidxenak eukiko zeben ordun´e, baiña mendire-ta ezin jun! oiñez jun ber!
- Madarixaa etorriko zan, baiña oinez ibili ber gero. Bai, ba, ez zan-ta kamiñoik eta... Gaur basarri danetaa dao, berriz, kamiñua, baiña ordun ez! Ordun ez zan.
- Klaro. Ordun ze zeuan Madariagaraiño bakarrik bidia?
- Madaridxaraiño bakarrik.Ta telefonua´re bat. Madaridxan bakarrik. Eta baten bati hots ein ber baziñon, Madaridxara jun ta... Madaridxara jun ber.
- Ta bazeuan hor telefonua, e?
- Bai, bezauan. Hor bazauan. Egoten zan hor telefonua, Bai. Baiña ostien kitto, ez zan telefonoik iñun´e, Madaridxaa jun ber.
- Alkarri abisua pasatzeko, orduan, hona etorri bihar.
- Bai. Bai.