Txerri-hiltzea
Hizlaria(k):
Agirrezabal Epelde, Jose Ignacio
Ogia nola egiten zuten azaltzen du. Larunbatean egiten zuten aste guztirako ogia. Igande eta egun berezietan garbantzua eta haragia jaten zuten. Urtean bi txerri hiltzen zituzten; ilbeheran hil ohi zuten. Inaziok aitari ikasi zion txerria nola hiltzen zen. Emakumeek egiten zituzten odolkiak eta auzora banatzeko ohitura handia zegoen.
- Proiektua: Azkoitiko ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Aitziber Otegi
- Data: 2008(e)ko urriaren 16a
- Iraupena: 0:03:58
- Erref: AZK-032/012
- Kodifikatzailea: Aitziber Otegi
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa , Baserria » Baserriko lanak » Garia , Baserria » Baserriko lanak » Abere-hiltzea , Familia eta harremanak » Herriko giroa » Auzokoen arteko harremana
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!