Neskak tabernara sartzea bekatu

Neskak tabernara sartzea bekatu Tabernetan mutilak bakarrik sartzen ziren, neskek debekatua zuten. Ardo txikitoa edan ohi zuten tabernan.

-Tabernara juten zinatela esan dezu. Neskak juten ziren?
-Ez, ez, neskaik eta etzan juten tabernara len. Len pezta baten ardua edo bi edo len hola egoten zan. Oiñ txikitua edo baso erdixa. Len etzan, basokarie bete-bete etaratzen zeben len. Eta mahixetan’e bai lenao basua puntaraiño bete bihar zan e! Basuak puntaraiño beteta. Oiñ ez, oiñ ia trago baten erateko laiñ betetzen (d)a, pixkat, alde hobia da hori. Hor adelantau ein da.