Jolaserako asti gutxi

Jolaserako asti gutxi <p>Umetan futbolean, pilotan eta ezkutaketan ibiltzen ziren, besteak beste. Ez zuten astirik izaten jolaserako.</p>

- Bai eta ze jolas eitten zenduen?
- Fuelin (futbolean) asko.
- Bai?
- Ordurako ya modan zeuan orduan?
- Bai jo-ta belaunek danak puskaute dauzket nik fuelin (futbolean)… prakaik´e ez zan ibiltzen artin ta… Eta ixkutau te billaka ta, pelotan ta, bai. Bagenun mutil potolino bat, hil zan, zea, lehelengo postien parin jartzen zan eta handiken ertetzen beti azkeneko gelditzen zan. “Hik ze eitten dixok hor pelotiei?” Beak tanto asko eitten zun ta zan potolinu ta ez zan asko´re moitzen ta . “Hik ze eitten dxok pelotiei?”. ”Efektue eman. —esaten zun— Efektue eman”. Bai. Pelotan, ta gero ixkutau ta billaka ta holako zeatan´e bai… baiño hola jolasten denbora asko asko, guk ez gendun.
- Asti gutxi, ezta?

Egilea(k): Amaia Sorazu