Aulesti (Bizkaia)

Ikazkintzaren inguruko azalpenak II

Ikazkintzaren inguruko azalpenak II Ikatza egiten ibilitakoa da. Txondorra nola egiten zuten. Txondorrak 15 egun edo hiru aste behar zituen egosteko, ikatz-tokiaren tamainaren arabera. Bertan egon behar izaten zen, txondorra zaintzeko. Txabola egiten zuten horretarako. Ikatza ondo egositakoan, atera eta zabaldu egiten zen, hoztu arte; eta, ondoren, zakuetan sartu. Herrian saltzen zuten.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan AUL-021-033 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Ikatza egiten ibilitakoa da. Txondorra nola egiten zuten. Txondorrak 15 egun edo hiru aste behar zituen egosteko, ikatz-tokiaren tamainaren arabera. Bertan egon behar izaten zen, txondorra zaintzeko. Txabola egiten zuten horretarako. Ikatza ondo egositakoan, atera eta zabaldu egiten zen, hoztu arte; eta, ondoren, zakuetan sartu. Herrian saltzen zuten.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia