Astigarraga (Gipuzkoa)

Fabrikako formula saltzen

Fabrikako formula saltzen Plastiko-fabrikan sortzen zuten hautsa Bartzelonara eta Bilbora saltzen zuten. Geroago, hauts horri forma eman eta plastikozko gaiak ateratzen ziren.

- Eta hola hautsa geratzen zan, hori zan saltzen zana, hori zan hautsa, hauts forman.
- Bai, guk hoi saltzen genun.
- Nora saltzen zenuten?
- Esan dizut ba gehiyena Bartzelona juten zala, gehiyena. Baiña bueno, Bilbaora're juten zan.
- Eta gero horrekin?
- Gero horrekin ba horri ze kola ta ze zea sartzen dizkaten. Horrek behar dittu kolak eta behar dittu hamen bere gauzak behar dittu gero forma ateratzeko. "Comansateko", boteillak ere hortik ateratzen dia
plastikozko botillak.
- Hoi guk itten genun formulatikan ateratzen dia. Ta [...] iteko plastiko hoi're bai, ta beste zea ta, esan dizut ba, espeziala eitten genduna kotxian tapizerirako, ta gaiñuntzian berriz dakittela hoi... Ta tuberik eta.