Kale etxeko eta baserriko jatorduak
- Proiektua: Euskal Herriko Ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Kepa Elortza
- Data: 2010(e)ko uztailaren 27a
- Iraupena: 0:00:55
- Erref: ARR-174/023
- Kodifikatzailea: Ainitze Oruesagasti
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa
Transkripzioa
-Zein izaten zan hamen kalien jatordu normala? Asteguneko jatordu normala?
-Ba hamen potajie izeten zan, o… lentejie be ez. Baba gorrixe, baba zurixe, garbantzuek, arroza… ta horretxek gauzok.
-Eta baserrixen, baserrixen be antzea, edo?
-Baserrixen be gehixen baten babak han. Babak. Ta gero porru patatak. Kastaña denporan kastañak, ta gero berakatz saldia… ta…
-Hoi izaten zan afaixa, ezta?
-Bai, bai.
-Gaztaiñak, eta gero berakatz saldia.
-Bai.
-Gero esne katillukada bat hartu ta…
-Bai… ba…euenien.
-Euenian.
-Bai.
-Zueik etxian esnia etxeako itten zeuein?
-Bai, etxerako. Bai, ez, bakarrik etxerako.
Egilea(k): Iñigo Agirre Mendieta
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!