Aprendizen eskola

Aprendizen eskola <p>Eskola bukatzen zenean, arratsaldeko bostetan, denak formatuta abesten zuten <em>Cara al Sol</em>. Eskolan ez zuten asko errezatzen, baina dotrina asko ikasten zuten. Gero aprendizetan, eskola eta tailerra ikasten zuten lehenengo urtean. Bigarrenean norberak aukeratutako lanbiderako prestatzen ziren. Hiru fraidek eskolak eman eta bertako ofizialak ziren tailerra irakasten zutenak. Eskola Profesionala bazegoen ordurako, baina Zerrajeratik aparte.</p>

Tamaina:

Eskola bukatzen zenean, arratsaldeko bostetan, denak formatuta abesten zuten Cara al Sol. Eskolan ez zuten asko errezatzen, baina dotrina asko ikasten zuten. Gero aprendizetan, eskola eta tailerra ikasten zuten lehenengo urtean. Bigarrenean norberak aukeratutako lanbiderako prestatzen ziren. Hiru fraidek eskolak eman eta bertako ofizialak ziren tailerra irakasten zutenak. Eskola Profesionala bazegoen ordurako, baina Zerrajeratik aparte.