"Toka-torreka" jolasa

"Toka-torreka" jolasa "Toka-torreka" jolasten zuten umetan. Bi talde behar izaten ziren jolas egiteko.

"Toka-torreka" jolasten zuten umetan. Bi talde behar izaten ziren jolas egiteko.

- Bai, guk toka-torreka ta eitten gauen, toka-torreka.
- Zelan?
- Toka-torre.
- Eta zelan da hori?
- Toka-torreka zan, [arin-arinka ibiltzera]. Ipini alde baten sei mutiko ta bestaldien beste sei mutiko. Eta lehenengoko hara juaten zana hara, ha hormie joten auena, ha zan... Zera, han preso baeuezen batzuk. Zu ariñeke bazebitzen, ezta? Ta bata bestiei [zirkuka] ta. Bati ebaketan eutsen ta eruten euen hara, preso moduen, torrera. Ta zu [haren gaiñetik] edo alde batetik edo bestaldetik han sartzen bazitzen iñok ikutu barik, ha bestia librau eitten [dozun]. […] toka-torreka.
- B: Taka-torreka.