Gaztetako ibilerak: erromeriak

Gaztetako ibilerak: erromeriak Otalazelaiko erromeria, maiatzean. Lehenagoko erromeria ezagunak: Koruetan... Gaztetako ibilerak. Dirurik ez baina asko dibertitzen ziren.

-Hemen hola beste santurik hola deboziño haundikorik?
-Jente asko etorten da beste bat Otalazelai. Jakingo dozu Otalazelai nun dauen. Ez dakitzu?
-Entzunda bai.
-Hementxe, Goretin eta aitten-eta etxe onduen. Hor erromeixa haundixa eitten da, Otalazelai. Hor eitten da Santo Domingo, Santo Domingotan. Maietzien. Bestela ez da hamen erromeixaik. Lehenao bai, Koruetan be Santixauak esaten jakon, Santixauetan erromeixa haundixa eitten zan baiña oin horrek galdu ein die, auzotako erromeixak galdu ein die. Klaro, eske jentiek lehenao, badakitzu ze pasetan zan, gaztiek eta, a!, erromeixara, danak erromeixara, jantzi zapatillak eta erromeixara faten zien, dantzan ein eta ondo pasau; dantzan ein eta gustora pasau. nunbaitten ez, oingo moduen diruik be ez zan ibiltten orduan, e. Orduan txakur txiki bat barik bajetan giñen kalera. Ezta-ezta xentimo bat barik kalera. Eta harrapetan bazauen mutillen bat, mutillen bat harrapetan bazauen zeozer pagauko zotsuna, aunke sea kafesnetxo bat, edo refreskotxon bat edo, jolin! Pozik. Mekatxis la porra!