Arboti-Zohota (Nafarroa Beherea)

Hazitako artoaren garapena

Hazitako artoaren garapena 1940. hamarkadan, Jean-Marie Larroque haurra zenean, ogia eta tokiko arto motak ereiten ziren bakarrik , horietan « le grand roux basque ». Gero sartu dira Ameriketako arto xinitreak (hybrides). Gaurregun, 2600 hektara arto egiten da oraindik Amikuze aldean.

Euskal Kultur Erakundea

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ZOH-001-017 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
1940. hamarkadan, Jean-Marie Larroque haurra zenean, ogia eta tokiko arto motak ereiten ziren bakarrik , horietan « le grand roux basque ». Gero sartu dira Ameriketako arto xinitreak (hybrides). Gaurregun, 2600 hektara arto egiten da oraindik Amikuze aldean.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Jatorrizko proiektua

Grabazio honen materiala ondorengo proiektuaren baitan jaso eta landu zen. Bertan aurkituko duzu jatorrizko materiala eta informazioa: Euskal Kultur Erakundea

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia