Aramaio (Araba)

Madrilera trenez musua beltz-beltz eginda

Madrilera trenez musua beltz-beltz eginda <p>Trenez joaten zen Madrilera, ikatzezko makinaz tiratuta. Musu guztia beltz-beltz eginda heltzen ziren. Orduan ez zegoen dutxarik eta horrelakorik.</p>

- Nik kurisidade bat. Madrillea zela juen zitzen? Trenez edo...
- Trena, trena.
- Mosue, mosue bal-baltz eindde iketzaz.
- Ta zenbat denpora Madrillea jueten?
- Bueno... estaziño guztietan geldittu... Asko! Denpora asko! Bu...
- Egun bat iguel?
- Egun bat, egun bat... Egun bat, bai. Egun bat orduen, bai. Oin, harrazkero, ba, ni ezkondu nitzenien be hillebete in niñan nik Madrillen, ezkondu gitzenin. Harrazkero, be egon naz beste birretten ta... baiñe oingo trenak, jo! Bueno! Sevilla juan nitzenin be "en el AVE" juen nitzen. Ezta nun zoiezenik pez! Hementxe zazena letxe! "Echando puñetas". Alleau te kitto. Baiño orduen... dana iketza... Iketza leku guzti... iketzaz ibiltten zien harek!
- Bai, bai. Ta bal-baltz indde alleau zitzen?
- Bai, dana. Mosu guztie be bal-baltz eindde. Ta ordun, dutxaik be ezeuen orduen! "Ni duchas ni... ". Baiñerak ez dakit nun egongo zien... Francok edo... iuel! Hemen baserrixetan...

Egilea(k): Ainitze Oruesagasti (Badihardugu Euskara Elkartea)