"Flechas y pelayos" eta "margaritas"

"Flechas y pelayos" eta "margaritas" Antzuolako maristen ikastetxean dena zen erdaraz. Euskaraz egiten zuenari eraztuna jartzen zioten eta aste bukaeran jantzita zuenak zigorra zuen. Bandera jartzerakoan, eskua altxatuta abestu behar izaten zuten. "Flechas y pelayos"ekin formazioa eta instrukzioa jasotzen zuten, derrigorra zen mutikoentzat. Emakumeak "margaritas" ziren eta "sección femenina" zuten. Margariten burua Primo de Riveraren arreba zen eta Gregoriok gogoan du Deban aterpetxe bat inauguratzera etorri zela eta Oñatiko dantzariak egin ziotela ongi etorria.