Getaria (Gipuzkoa)

Eskolan gauza praktikoak ikasitakoa

Eskolan gauza praktikoak ikasitakoa <p>14 urtera arte ibili zen eskolan, eta gerora neguan joaten zen. Getariako eskolan 40 bat lagun ziren, adin desberdinetakoak, guztiak batera. Partikularrera ere joaten zen ikastera. Maisu ona izan zuen, gauza praktikoak eta baliagarriak irakatsi zizkien; gramatika ere irakatsi zien, baina ikasleek hori ez zuten gustuko. Entziklopediarekin ikasten zuten. Etxeko lanak ere izaten zituzten, eta egin egiten zituzten. Zigorrak izaten zituzten noizean behin. Maisuak ez zekien euskaraz.</p>