Gabonak baserrian: jatekoak; ohiturak
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ANT-055-012 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Gabonetan, intxaur-saltsa. Paella, konpota... Etxetik kanpo neskame, morroi zegoena ere egun horietan etxera itzultzen zen.
- Proiektua: Deba Eskualdeko Ahotsak - Antzuola
- Elkarrizketatzailea(k): Itziar Alberdi Bilbao
- Data: 2005(e)ko ekainaren 01a
- Iraupena: 0:01:00
- Erref: ANT-055/012
- Kodifikatzailea: Itziar Alberdi Bilbao
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa , Erlijioa » Ohiturak eta bizimodua » Eliza giroko ospakizunak » Gabonak , Familia eta harremanak » Lagunartea eta familia » Etxeko giroa
Transkripzioa
- Orduan, esan dozu hori, intxaur-saltsia Gabonetan eta ilusiñua ta…
- Bai, diferentia zeoze.
- Ze jaten zan, orduan bakarrik? Gabonetan? edo…?
- Ilusiñoik haundiña, ollo haundin bat,… ollon bat hil ta haren saldiakin paellia.
- Ene!
- Puuuu! Haura jateko…! Bueno! Haura aberastasuna zan! Paella, gero konpotia sagarrekin indda edo madarixekin, eta gero intxaur-saltzia ta ba… “eso es lujo!”.
- Orduan halako zelebraziñuetan janari espeziala be ipintzen zan, ez?
- Bueno… bai, bai. Orduan gabonetan-ta danak juntatzen zian ta… bueno!
- Ze izaten zan? Etxera, basarrira, jentia etortzen zan? Senidiak?
- Bai, bai, bai, hori da. Hori da. Kanpuan zerbitzen-edo batenbat baldin baeuan, ba, haura be etxera, gabonak pasatzera… ta, ba, holaxe!
Egilea(k): Olatz Abasolo (Ipintza institutua) , Aritz Kortabarria (Ipintza institutua)
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!