Trumoi beldurgarria

Trumoi beldurgarria Eguraldiaren inguruko pasadizoa. Trumoi beldurgarria eta etena.

Eguraldiaren inguruko pasadizoa. Trumoi beldurgarria eta etena.

Transkripzioa

-Beste baten ardittara junda nenbillen, hor mendixan bastante goixan Irimo-gaiñen ardittara junda, eta trumoia, baiña izan leikenik billurgarrixena jo zeban, trumoia. Eta neure laguna alabiakin etorri zan. "Ene!, guk erten dou mendira-eta, guk ein bihou jiria, egun guztirako erten dou-eta." Nik ikusten neban etena zela zetorren danetik. "Egon trankil, atsaldia mundiala ein bihar dau eta." Eta gero harrezkero be zenbat aldiz esan: "Zuk igarri zontsan ba!" Fernanda, Santiagoneko Fernanda. “Baiña zela leike baiña, zuk zela igarri jatzun?” Igarri? Ikusi ein neban frentia, dana, buelta dana garbitzen zetorrela eta atzia garbi geratzen zana.
-Harrezkero artistia behintzat, denporale... baten artistia nintzala; baiña mendittik ikusi eitten nik.
-Artistia izateko be denpora asko egon biharko da begiratzen...
-Bai, bai, bai, ikusi ein bihar. Atenziñua nundik datorren, haiziak nundik joten daben-eta. Atzetik ze datorren-eta.