Antzuola (Gipuzkoa)

Natibitate eguneko bazkaria

Oraindik ezin da online kontsultatu pasarte hau. Behar baduzu, jarri gurekin harremanetan edo etorri gure biltegira.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ANT-029-009 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Natibitate egunean zer jaten zuten: oilaskoa, konpota, intxaur-saltsa, gurina.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

- Eta gero Natibittate Egunian bakillauan ordez oillaskua edo igual. Horrek basarrixan egoten zien-eta. Oillaskua-edo. Eta benga konpota y turrón...
- Ez zan pastelik itten etxian, ezta?
- Ez, ez, ez. Guriña eta intxaur-saltsia.
- Bizkotxoik eta holakoik etzan itten.
(...)
- Guriña itten zan, eta intxaur-saltsia, eta konpotia, horrek. Guriña akordatzen naiz jaten zala Urteberri egunian eta Natibittate egunian eta hola.
- Hola esaerarik edo badago Urteberrixai buruz edo Gabonetakua?
- "Urteberri zarra berri" edo badaukazu ba zuk.
- Zela da hori, "Urte berri...
- Zaharrak berri". Horrek esan nahiko dau ba zela hamabost egunian egoten dan Gabon usaiñakin, "con extraordinarios", zeoze, "dentro de, con" intxaur-saltsa "o, con menbrillo o konpota o", ba gero ba berriz be [...].

Egilea(k): Juan Martin Elexpuru (Badihardugu Euskara Elkartea)

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia