Anoeta (Gipuzkoa)

Etxeko altzariak gurdian ekarri zituzten Alkizatik

Baserriko sukaldea nolakoa zen. Gogoan du etxeko traste zaharrak nola ekarri zituzten Alkizatik gurdian, zintzarriak joz. Idiak nola prestatzen ziren uztarriarekin, kopetakoekin eta borlekin apainduta. Armairuak. Aulkiak aitak egiten zituen zumitzarekin. Sua lurrean zuen sukaldeak. Egun hartan oilo egosia eta salda jan zituzten. Etxea garbitzeko ez zuten izaten ez argizaririk eta ez lixibarik. Aitak kloroa ekartzen zuen lantegitik. Izeba bat gaixorik egon zen bost urtez eta kloroarekin garbitzen zuten haren logelako zorua egunero.