Andoain (Gipuzkoa)

"Letxera", arrautzak kontserbatzeko

"Letxera", arrautzak kontserbatzeko Arrautzak nola kontserbatzen zituzten azaltzen du. Ontzi bat "letxerakin" (kare biziari ura bota eta handik sortzen den masa) betetzen zuten, eta arrautzak karetan sartzen zituzten. Arrautzei markak egiten zizkien noizkoak ziren jakiteko. Etxeak zuritzeko ere erabiltzen zen "letxera". Ubalategitxiki baserritik gertu zegoen karobia.

Deskarga:

Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan AND-053-010 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus

Tamaina:
Arrautzak nola kontserbatzen zituzten azaltzen du. Ontzi bat "letxerakin" (kare biziari ura bota eta handik sortzen den masa) betetzen zuten, eta arrautzak karetan sartzen zituzten. Arrautzei markak egiten zizkien noizkoak ziren jakiteko. Etxeak zuritzeko ere erabiltzen zen "letxera". Ubalategitxiki baserritik gertu zegoen karobia.
« Aurrekoa Hurrengoa »

Transkripzioa

Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu nahi al duzu?

Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!

Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?

Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!

Gipuzkoako aldundia Kutxa Eusko Jaularitza Bizkaiko aldundia