Amorotze-Zokotze (Nafarroa Beherea)

Eskua petroliarekin erre

Hizlaria(k): Faut , Katheriñe

Jostuna zen eta gau batez josten ari zelarik, petroliodun lanpara bat erabiltzen ari zela eskua nola erre zuen kontatzen du.

Transkripzioa

Gau batez josten ari nintzalaik intzuten zit ülü bat ximinei petik burrunban ari zela. Zer zien behar niela ikhusi lanpa hartuik, so iten dakozüt: lanpa altxatziaikin makurtzen zit eta gaza ixurzen eskiain gainat eta fite sü lothü zatazün eskian, eta oro erre. Fite ützi nizin üliari so itia, ar zain, nahi bazien, burrunbaz, binien ohitaorik ene eskia ezin kontsolatüz. Gau hartan eznizin loik in, ene mina ezin patitüz, hunat kurri eta haat kurri. Bizpahiru egunen buruko mina eztitia mina eztitia nizin: arras sendatü gabe sei aste iraun zatazün. Ordian untsa erre banintz, orai eznauzien khundatüko ixtorio hau.

Egilea(k):