Amoroto (Bizkaia)

Gerra garaian ikasi zuen erdaraz

Gerra garaian ikasi zuen erdaraz <p>Bere amak esaten zuen erdaraz bai eta ez bakarrik ikasi zuela. Sabinek gerra garaian ikasi zuen gaztelera apurra.</p>

Transkripzioa

- Kastillanue... Hori beste gauza bat. Nik erderaz... Nire amak esaten eban ze erdera [berak ekixela] "si" ta "no", ta eurek noz esan biher daben, nun kolokau be ez eurek, esaten eban. Ta pentsau hortik ze ikesiko naban nik! Ta nik gerra denporan ikesi naban nik ikesi naban apurre.
- A bai?
- Bai, gerra denporan. Hortxe gerran nebilela. Ta hemen enjeneralien hemen Gipuzku parteko lagunek euki nittuzen asko, baiña nahixao izeten naban erdera ikesteko balego... erdaldunak balegoz nahixa izeten naban, e! Hori eukitten naban, neure buru zaharrin eukitten naban hori. Bai.