Amorebieta-Etxano (Bizkaia)

'San Juan portaletaña' abestia

'San Juan portaletaña' abestia <p>San Juanetan galtzua hartu eta solorik solo bere amak abesten duen abestia abesten du. 'San Juan portaleta&ntilde;a'</p>

Tamaina:

San Juanetan galtzua hartu eta solorik solo bere amak abesten duen abestia abesten du. 'San Juan portaletaña'

- San Juanetan be kantetan zan?
- Bai, 'San Juan de la Portaletaña'. Gure amak bueno... Hartun holango lehen garidxek zertzen zienien, galtzue ganaueri emoteko, gero txorta bat hartu sabaidxen, alkatien etxien, eta hareri sue emonda [...] zan solorik solo eta kanpaiek joten elizan ta. "Han gure Julia hasi de kantetan San Juanak kantetan".

San Juan de la portaleñata
zapatu arratsaldian,