Alegia (Gipuzkoa)

Arantzazuko frantziskotarrak eta Lazkoako beneditarrak

Arantzazuko frantziskotarrak eta Lazkoako beneditarrak <p>Mutikotatik eliz giroan ibili izan zen Juan Joxe. 12 urte zituela akolito lanetan ibiltzen zen elizan, beste mutiko batzuekin batera. Garai hartan, Arantzazuko frantziskotarrak herriz herri ibiltzen ziren "bokazio bila". Frantziskotar bati Arantzazura joango zela agindu zioneko pasadizoa kontatzen du. Juan Joxek osaba bat zuen Lazkaoko beneditarretan, eta, fraide izan nahi zuela erabakita, 13 urterekin Lazkaoko fraide-etxera joan zen, Alegiako hiru lagunekin batera.</p>