Algodonerako eta Michelineko lan baldintzak
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan ADU-006-018 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Algodoneran emakume askok egiten zuten lan baina gizonen lan desberdina egiten zuten. Erreleboan zebiltzanean 15 minutuko etenaldia izaten zuten jateko. Michelinen norbaitek baja hartzen bazuen beste biren artean egiten zuten haren lana, bakoitzak 12 orduz lan eginez. Hura gehiago kobratzen zen. Michelinen Algodoneran baino hobeto kobratzen zen.
- Proiektua: Euskal Herriko Ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Miren Artetxe
- Data: 2010(e)ko abuztuaren 31a
- Iraupena: 0:02:42
- Erref: ADU-006/018
- Kodifikatzailea: Karmele Arteaga
- Gaia(k): Ekonomia eta industria , Ekonomia eta industria » Lan-baldintzak , Ekonomia eta industria » Emakumeak lan-munduan (etxetik kanpo) , Ekonomia eta industria » Langileen arteko harremana eta langile-mugimenduak , Ekonomia eta industria » Industria motak » Ibilgailu-industria , Ekonomia eta industria » Lantegiak » Gipuzkoako lantegiak
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!