Ziortza-Bolibar (Bizkaia)

Ziortza

Done Jakue bidea egiten zutenak Ziortzatik pasatzen ziren.

Transkripzioa

- Ta emetik gora goisela, kamiñon gora, esotzut -esateuat- elixie amaitzen da, o sea, elixien atzien Upetei sala da. .. erreta. Ta klaro arek ormak... eta segidu aurrera ta beste Upetei , eta aurrera Ospitxela. Ta an, Ospitxalien -selan san «camino de Santiago»-an gelditxesitxuan, ba, amen paseta sienak gaba eitxen an... -bai ba, «Camino de Santiago››tik etosena' pa, se esatenajan ba- da gero an gaba einjje, ba, es taki'pa nik andik gora, eee, Ontzuragatxi' sier, an be selan «Camino de Santiago››k segitzen daben andik aurrera… Da an Ziortzan jasak ate bi: bata beien ta besti goixen, da barruen «korrue›› esatejakona. Da an pasaeise etxe danetik elixa’, aitzeustek?

Egilea(k):