Zarauzko bizimodua lehen

Zarauzko bizimodua lehen <p>Zarautz lehen nolakoa zen deskribatzen du: orain baino etxe gutxiago eta fabrika gehiago zegoen. Fabriken eta tailerren izenak aipatzen ditu.</p>

Transkripzioa

Gu gaztiak giñanian, ziharo diferentia zan Zarautza. Oseake oain ikusten dian /ikusteiyan/ bloke hauek eta, “no había nada de eso”. Txaletak, arbol earrak… osea, txikiya zan. Ta gero, industria bazan mueblia asko, mueblia kantidadia zan. Geo sartu zan pixkat burniya, eta orduan in zian fabrika dezentiak: Antuñano, ta “Talleres auxiliares de fundición”, Alfa muebletakua… asko, asko zauden. Ta hori geo ta... behera jun da, mueblia ya desaparezitu da ta burniya´re ya fabrikaik gabe geatu da herriya. Oso... Sentido hortan jaitsi in da. Oain, kamareruak eta hotelak eta… zea hoiek bai, “pero lo demás, fuera”.

Egilea(k): Itxaso Elola Etxaniz (Lizardi Institutua)