Hondartza eta arrantza

Lehen herrikoak oso gutxi joaten ziren hondartzara. Baina orain denak joaten dira, denek eskubide berdina daukate. Lehen arrain freskoa jaten zuten.

- Hondartzan zein diferentzi billatu duzu lehendik eta orain arte?
- Jendia askozez geyago. Herrikuak oso gutxi juten zian, juten giñan hondartza. Oain herri guztiya juten da, eskubide berdiña daukau. Eta kanpoko jendia’re askozez geyo etortzen da, baiño bertakuak: Gupuzkoakuak eta Euskal Herrikuak geyena oain.
- Ta leno zer zan, haundiyo?
- Ez, leno jende gutxiyo. Leno jende gutxiyo, zeatikan etortzen zian txaletetakuak eta hoyek, baiño oain txalete-tokiak aber zenbat habitaziyo, zenbat bizilagun daon.
- Arrantza zer do oain, gutxiyo?
- Zer?
- Arrantza.
- Arrantza orduan izaten gendun arrai freskua Getaitikan oso ederra. “Espresa” etortzen zan, “Espresa” deitzen giñun arrantzale bat, hamaikan bueltan, panekak ta...

Egilea(k): Gorka Aristi