Usurbil (Gipuzkoa)

Neskekin ere hika

Dantza-taldeko neskekin eta arrebarekin hika egiten zuen Iñakik, baina beste emakumeekin ez.

Transkripzioa

-Lehenaokuan esan nizun eta gaixki aitu nitzan. Nik taldeko neskakin danakin hika, danakin. Ta gaiñea kontuatu nitzan Mikelen... Nola Glorin anibersaiyua, Mikel, silla de ruedasian. Ta ordun. Terexi, klaro, dantza-kuadrillakuak ya danak hor zien: Kapittonekua ta, Dionixi zea, Dioni Beraetxe ta, taldekuak: "Joño, kaixo Iñaki ta. Ze mouz habil eta". Mekauben la india!, ta, egiya. Danakin hika. Lurdes lehengusua ta. Baiño han danakin hika iten nuen nik. -Bestela beste emakumiekin? -Beste..., ez, ez. beti zu. -Konfiantza haundia bihar al zan? -Bai. Anai-arrebak hika iten gendun guk. Baiño oso konfiyantza haundiya. Han nik ikeragarriya konfiantza neskakin, ikeragarriya gaiñea.