Txerria hiltzean 'txerri-erregalua' aldameneko baserrietara
Hizlaria(k):
Sasieta Aierbe, Miren
Deskarga:
Bideo hau erabili nahi baduzu, jarri gurekin harremanetan eta kalitate onean bidaliko dizugu. Ez ahaztu mezuan URR-043-020 kodeko bideoa nahi duzula aipatzea: ahotsak@ahotsak.eus
Normalean babak eta aza jaten zituzten baserrian. Txerrikiak ere asko jaten ziren, urtean behin txerria hiltzen zuten eta. Txerria hiltzean 'txerri-erregalua' eramaten zuten aldameko baserrietara. Urdaia gazitu egiten zuten kontserbatzeko eta txorizoak oliotan sartu. Ez zituzten letxugak eta antzeko ortuarioak jaten.
- Proiektua: Urretxu eta Zumarragako ahotsak
- Elkarrizketatzailea(k): Izaskun Gaston Balerdi
- Data: 2014(e)ko urtarrilaren 19a
- Iraupena: 0:00:52
- Erref: URR-043/020
- Kodifikatzailea: Ainhoa Etxazarra
- Gaia(k): Ohiturak eta bizimodua » Elikadura » Jatekoa eta edatekoa , Baserria » Baserriko lanak » Abere-hiltzea , Familia eta harremanak » Herriko giroa » Auzokoen arteko harremana
Transkripzioa
Pasarte hau transkribatu gabe dago oraindik. Lagundu
nahi al duzu?
Goian daukazu pasarte hau entzuteko aukera. Lagundu hura transkribatzen!
Euskal Herriko Ahotsak proiektua babestu nahi?
Ahotsak diruz lagundu nahi baduzu, egin zure dohaintza txikia. Mila esker!