Urnieta (Gipuzkoa)

Aitonak astero bizarra labanaz egin eta abarketa parea erosi

Aitonak astero bizarra labanaz egin eta abarketa parea erosi Aitona astero joaten zen bizarra labanaz egitera. Eta astero abarketa pare bat ekartzen zuen, zenbaki berekoa, etxean beste bi senidek ere zenbaki bera zutelako. Pezeta bat balio zuen pareak.

Transkripzioa

-Harek eitten zun goizian, pentsa e, zortzitako mezetaa juten zan. Jaitan, e, attona. Eta Urnietan zan plazan pelukero bat Enrike esaten zitzaiona, difuntua, eta harek itten zittun alpargatak. Alpargatak. Eta denboa hartan jendia alpargatakin ibiltzen zan, ez zan oain bezela zapatakin ibiltzen. Eta jaiero-jaiero-jaiero-jaiero jungo zan bizarra, gustatzen zitzaion zortzin behin zeakin, bizar-labanakin moztutzia. Ta, klaro, bizar-labana ibiltzeko jakin ein in bihar da. Zeatik eze harek bestela in lezake "un corte"... Bueno, ikera emateko modukua. Eta juten zan. Eta aldi berian apreta pare bat ekartzen zun, "el número veintisiete".
-Astero?
-Bai. Bai ba. Bi suhiyak, beno, semiak eta suhiyak eta beak oiña berdiña zuen. Eta beti euki bihar zan apreta pare bat ona estraiñatu gabe noara jun bihar baldin bazan.
-Jolin, ordun astero bizarra moztea jun eta alpargata pare bat erosi.
-Alpargata pare bat. Pezta bat alpargata paria.