Soraluze (Gipuzkoa)

Pedro, 1912an jaioa Osuma baserrian

Pedro, 1912an jaioa Osuma baserrian <p>Pedro 1912an jaio zen Osuma baserrian. Kalera oinez joan ohi ziren eskolara maristetara etxean egindako abarkekin.</p>

- Nun jaixotakua zaran, ze urtetan?
- El año dose, diesiseis de marso, hillan hamaseixan.
- Basarri honetan?
- Bai, bai, hemen jaixua.
- Hortxen bertan jaixotakua?
- Bai. Gero, eskolan badakizu, oingo moduan ez zan orduan, e? Oiñ eskolan dabillena... makillia bihar da asko. Hemendik kalera oiñez, e! Oiñez egunero-egunero. Maristetan eskolan ta abarkak, oiñetakua... Oiñ, siñistu eitten dittuzu esandakuak? Hortxe dao gero aldia, fedia euki edo ez... Oiñetakuak etxian josittako abarkak, etxian einddako abarkak!

Egilea(k): Benan Oregi