Soraluze (Gipuzkoa)

Lixiba: arropak albergan xaboitu eta tinan egosi

Lixiba: arropak albergan xaboitu eta tinan egosi <p>Lixiba nola egiten zuten. Lehenbizi xaboitu albergan: kalean erositako xaboi-barrak zatitu, harekin harri gainean xaboitu eta albergan astintzen zituzten arropak. Gero tina handi batean sartu eta erramua, elauntza, sutako hautsa eta sobratutako xaboi zatiak botatzen zitzaizkien. Sutako hautsa trapu baten gainean jarri eta ur-irakina gainetik botaz egosi egiten zen arropa. Arropak eskegizterakoan onenak jartzen zituzten jendea pasatzen zen lekuetan eta adabakiak zituztenak ezkutuan.</p>