Otxandio (Bizkaia)

Artilea eta kapatxak. Lastamarragak

Artilea eta kapatxak. Lastamarragak Amonak jertseak eta galtzerdiak egiten zituen artilearekin. Tomasi ez zitzaizkion asko gustatzen galtzerdiok, baina jertse bero haiek bai. Pentsu zakuekin prakak egin, eta gero tindatu egiten zituzten. Burutik sartzen ziren brusak jantzita ibiltzen ziren. Artilea ondo prestatuta koltxoiak ere egin zitzaketen. Horien aurretik arto kapatxekin egin ohi ziren koltxoiok. Koltxoiari lastamarraga esaten zitzaion. Oheko burkoak ere, artilearekin baino lehenago, kapatxekin egiten ziren.