Otxandio (Bizkaia)

Lehenengo irratiak

Lehenengo irratiak <p>Gerraostetxoan Marconi eta Telefunken marketako lehenengo irratiak agertu ziren. Tabernara joaten zenik bazen, kafea hartuaz bat irratian ematen zuten nobela entzutera.</p>

-Bai hamahiruen.
-Eta lehenengo radidxue edo lehenengo telebisiñue edo… akorduen dekozu zuen auzokue-edo?
-Bai, bai.
-Nork euki eban lehenengo radidxue?
-Radixue, radidxue… radidxuek egoten zien gerraostetxuen be, bai, Marconi, Marconi ta Telefunken ta horrek Markok bai. Baie bat egoten zan, Amenabarrenak Martin Arranketxuenak edo harek auken radidxue. Ze ni, ni gogoratzen naz hemen, Pedron aitte, Jose Ramon difuntue, ointxe igez hil zan, ha ni baiño urtebete gaztiaue, ta ni zapatuetan taberna, ta hara ha juten zan bere osaban etxia zera… nobela bat entzuten, nobela bat, ez dakit ze nobela famosa botaten eurien, ta gu tabernan kafia hartzen ta… Bai, horreaz akordetan naz. Bai baeguezan radidxuek, hainbat eguezan, baia ez ez asko ez asko, oin dauz, bueno oin bapez, oin ,atzea bapez.
-Periodikue eskolan maisuek.

Egilea(k): Ekain Lazkano